Инвестиция за над 20 млн. лева за ремонт на пътя Момчилград – Ивайловград

Подписан е договорът за строителен надзор при ремонта на участък от път II-59 Момчилград – Крумовград – Ивайловград в област Кърджали и област Хасково. Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда да бъдат рехабилитирани общо 32 км. от второкласния път. Инвестицията е за над 20 млн. лв. с ДДС.

Ремонтът на второкласния път е разделен на два участъка. Първият е с дължина близо 6 км., а вторият е 26 км.

Първата отсечка е в близост до село Карамфил. Предвидена е рехабилиция на асфалтовата настилка и изграждане на две бетонови подпорни стени с обща дължина 25 метра. На втория участък – от с. Карамфил до разклона за с. Белополци ще бъде извършена реконструкция на пътя в чертите на Крумовград и с. Полковник Желязово и обновяване на настилката.

Ремонтът на първата отсечка ще се финансира от бюджета на АПИ, а за втората средствата са от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г., чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Подписаният договор за строителен надзор при ремонта на втората отсечка. Стойността на договора е 220 056 лв. с ДДС. Предстои до края на юни да бъде подписан и договорът за надзор за първия участък, както и договорите за изпълнение на строително-монтажните работи. След това ще започнат и строителните работи на обекта.

Срокът за извършване на ремонта на първия участък е 8 месеца, а на втория – 14 месеца.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини