Последно: Даряваме система за електронно гласуване на Димитровград в Сърбия

Изображение 1 от 5

    Въпреки решението на вносителя (председателя на местния парламент Драгомир Георгиев) да изтегли точката от дневния ред на днешното редовно заседание, ОбС все пак гласува “За” закупуването и даряването на община Димитровград (Сърбия) със система за електронно гласуване. Оказа се, че предложението е внесено наново, този път от председателя на бюджетната комисия Божидар Малинов, с мотива, че вносителят не се е аргументирал ясно защо го оттегля. Макар в предложението, разпратено до медиите, да е заявено, че става дума за 20 000 лв., в изказванията си част от съветниците подчертаха нееднократно, че всъщност сумата била “до 20 000 лв.”. За пример бе дадена системата, с която нашите избраници гласуват. Същата по думите им струва 10 - 15 000 лв. Средствата така или иначе обаче ще дойдат от бюджет на ОбС за годината. Дебатите по темата започнаха в самото начало на сесията, след което с 29 гласа "За" тя бе включена като последна точка в дневния ред. Точно толкова в крайна сметка дадоха и зелена светлина побратимената сръбска община да получи елестронния дар. Против бе единствено Румяна Балабанова от ПП “Народен съюз”. Драгомир Георгиев, също от ПП НС, и Мариан Велев от ПП “Зелените” се въздържаха. От заседанието отсъстваше другият представител на “Зелените” Мария Пейчева.

    Ето част от мотивите на гласували “За”:

    - Изборите са още далече (есента на 2019-та), няма нужда от всичко да правите политика (б.ред. към вносителя, решил да оттегли предложението)

    - Щом като вече е обещано, то трябва да се направи

    - В Димитровград, РСърбия, живеят много българи, а ние като побратимени общини сме в прекрасни отношения и с ръководството, и с жителите му. Там все още гласуват с вдигане на ръка, така че ние сме длъжни да им помогнем

    - Всъщност няма никаква яснота дали асеновградчани подкрепят или не предложението, тъй като никой не е правил допитване до тях

    Пълен запис на 42-ото заседание на ОбС - Асеновград ще можете да видите утре в секцията Видео на Asenovgrad.NET, както и във фейсбук страницата ни.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      --
      ---------------
      0 0
      20:51, 14 юни 2018
      Гледах заседанието на общинския, съвет стана ми интересно защо областния управител е върнал наредбата за местните такси и цени на услуги, то за вас това не е новина, така и не разбрах, всичко гласуват без коментари и разисквания, дано поне да отговорят на очакванията за по-ниски такси.
    Последни новини