Смолян и Рудозем стават арена на футболни битки

Изображение 1 от 2

    Андриян Петров: „Две родопски общини си подават ръце, за да сътворят празник на младостта и спорта"
    „Има нещо символично в това, че днес, когато празнуваме обединения град Смолян, две родопски общини си подават ръце, за да сътворят празник на младостта и спорта. В следващите дни  Смолян и Рудозем ще бъдат арена на футболни битки, но и на нови приятелства, някои от които за цял живот.”, каза заместник-областният управител Андриян Петров на откриването на Международния детско - юношески турнир по футбол.
    „Вие сте продължители на българската футболна слава и нищо чудно точно някой от Вас да бъде новият Аспарухов, Котков, Стойчков, Сираков  или Бербатов и Вие да покорите нови футболни върхове.”, допълни той, като пожела, от свое име и от името на областния управител, много успехи в спорта на всички участници, честна игра по време на турнира и да спечелят най-добрите.
    От днес стартира Първият международен детско-юношески турнир „Млади футболни звезди”. Символично начало на четиридневните надпревари даде бившият европейски шампион по футбол за юноши Красимир Манолов, който е и технически директор на турнира. Официалната церемония беше на стадион „Септември" в смолянския квартал „Райково". От днес до 21 юни на стадионите в Смолян и Рудозем ще играят общо 16 отбора деца, в три възрастови групи. Спортната проява се организира от футболна академия "Палас" - Рудозем съвместно с общините Смолян и Рудозем.
       

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини