Нови кошчета за екскременти от кучета постави общината в Димитровград

Община Димитровград постави специални кошчета за екскременти от кучета на различни места в града.

10 броя кошчета са разположени в парковете „Вапцаров“, „Марица“, в парковото пространство пред ГБ „Пеньо Пенев“, бул. „България“, новоизградената площадка за разходка на кучета на ул. „Лайпциг“ и на други места, където собствениците разхождат своите домашни любимци. Специално обозначените кошчета за екскременти са с естетичен външен вид и имат за цел да улеснят гражданите в поддържането на градската хигиена.  

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ни
    Николай Георгиев
    7 0
    09:50, 19 юни 2018
    Похвално! Дано се ползват по предназначение.
  • 2
    Ва
    Валери Филипов
    1 0
    14:55, 19 юни 2018
    В тия кошчета, ако попадне поне едно екскременче, ще призная "анималите" в Д-д за хора! Представям си ги, с ръкавичките сутринта, как събират екс...те, как ги прибират грижовно и ги поставят в кошчетата...! Да , ама не ...! А бе европейци сме, ама не до там, а пък европейцете с кучетата и тях съм ги гледал ! Все пак, това е една стъпка към Европата.
  • 3
    Ив
    Иванов
    0 0
    19:03, 19 юни 2018
    Пратете някой от общината сутрин на стадион "Химик". Всеки ден хора дошли да спортуват или на разходка газят в кучешки л*йна. Редно е всеки собственик на куче, разхождайки го да помисли как ще почисти след него, както го прави вкъщи. Всичко е въпрос на възпитание и манталитет. Но ако все пак някой реши да наложи някакви глоби, дори не е нужно да обикаля много за откриване на нарушители. Дали чистят след това, всеки който се разхожда на стадион "Химик", може да разбере.
Последни новини