Александра Заимова от „Славейков“ спечели посещение в Москва с есето си

На ХII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”,  посветен на 140 годишнината от края на Руско-турската освободителна война,Школа „ИстОрика“ при СУ „Петко Рачов Славейков“ получи поредното си признание благодарение на ученичката от XI "A" клас Александра Заимова. Високият форум е по традиция организиран от Национално Движение Русофили,  с подкрепата на Международния обществен фонд „Российский фонд мира”, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители.

Единадесетокласничката от „Славейков“ участва в конкурса в категория  „Есе“ и спечели I място.

Наградата й е безплатна едноседмична екскурзия в Москва,Русия, в края на август 2018г.По този начин тя продължи традицията от 2013,2016, 2017  година и става четвъртия представител  на Школата по история „ИстОрика”, който печели първо място и посещаваМосква.

За пореден път ученик от Школата по история "ИстОрика" при СУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Димитър Димов доказва, че са най-добри в това, което правят.

Александра получи и още едно признание за отличното си представяне, като бе избрана и за водеща на официалното награждаване в Руския културно-информационен център в София на 17 юни.

Ръководителят на Школата „ИстОрика”Димитър Димов също получи  признание за работата си, като бе награден с две грамоти – от Синдиката на българските учители и от организаторите на конкурса затова, че насърчава и подкрепя млади таланти на България да се развиват в областите, в които са най-добри.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини