Прочистват Рим от цигани

Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини заяви намерението си да очисти Рим от цигани без документи, предаде The Local.

По негово разпореждане ще бъдат проверени циганите в италианската столица. "Нелегалните ще върнем според договореностите с другите страни. Тези, които са италиански граждани, за съжаление, ще трябва да оставим", пояснява Салвини.

Салвини е лидер на победилата в парламентарните избори партия "Северна Лига", която води антиемигрантска политика. Той се исказва няколко пъти рязко за римляните. По време на празника на града 8 април Салвини каза, че "ако римляните работеха повече и по-малко крадяха, ако пращаха децата си на уроци, вместо да ги учат да крадат, тогава би имало какво да се празнува".

През май "Лига" предложи да бъдат разрушени всички нелегални лагери с бежанци в Рим, както и да се отнемат от семействата им деца, които не посещават училище.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ту
    турист
    10 0
    19:10, 19 юни 2018
    А-а .не така не е е европейско.Плюс това те не са ц***** а роми[ROMA] демек римляни.Интегрирайте ги.
  • 2
    Правилно казваш тоя тарикат иска да пробута обратно нашите ц***** които са вече римляни в България Аааааааааа не с тия циганоиталиански номера Щом сте ги приели гледайте си ги хранете ги дондуркайте ги ние в българия не щем РИМЛЯНИ
Последни новини