Сбъднатата мечта на дизайнера Арихиро Мияке (видео)

Изображение 1 от 2

    Арихиро Мияке разказва пред Dezeen за работата си като продуктов дизайнер и как тя се превръща в сбъдната мечта. Името на тази сбъдната мечта е Копелия - полилей, светлините на който приличат на малка вселена, и който той разработва с Moooi.

    Арихиро Мияке е роден в Япония, в момента е базиран в Хелзинки и Милано

    "Когато бях дете, не се интересувах особено от ученето", разказва дизайнерът. Бил добър в изкуствата и обичал да прави неща. Затова решил, че продуктовият дизайн може да е неговото призвание.

    Спестил колкото можал повече пари, за да инвестира в свои собствени прототипи и участвал с тях на изложение в Мира (Иран).

    Марсел и Каспър, основатели на Moooi се спряли и се поинтересували от работата му. Moooi решили да пуснат в производство
    настолната лампа, който нарекли
     Miyake Lamp. 

    След Miyake Lamp Moooi очаквали повече идеи от Мияке и така той постоянно скицирал. Заедно работили, за да развият идеята, която стартирали в Иран.

    Дизайнът всъщност решава каква е самата конструкция, разказва Мияке. Тялото предава фактически електричеството. В действителност лампата може да бъде разделена на части. Едната страна е положителна, другата страна е отрицателна и двате винаги трябва да са свързвани с всяка от LED светлините. Елегантният ажурен полилей дизайнерът нарекъл Копелия, след известно проучване.

    Пътувал на много места с лампата като Ню Йорк Токио и Лондон. "Това е доста голям успех и чувствам, че една от моите мечта се е сбъднала", казва дизайнерът.

    Полилеят Копелия Арихиро Мияке проектира през 2014 г. Както известния едноименен балет, това осветително тяло носи грацията и магията на една оживяла механична кукла. Изработен от полирана неръждаема стомана и поликарбонат в хромиран цвят, този елегантен полилей е красиво допълнение към съвременните пространства и може да се купи на цена между 3 хил и 4 хил. долара..

    Основаната от Марсел Вандерс и Каспър Висърс през 2001 г. Moooi работи с различни дизайнери и сбъдва мечтите им. В резултат марката предлага колекция от дизайнерски мебели, осветление и аксесоари, които са игриви, уникални и изискано смели - с извънгабаритни форми, смели шарки и еклектични странности.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини