Най-доброто време за секс

Кое е най-доброто време за секс? Не е това, което си мислите. Просто следвайте циклите на свoето тяло

"Нашият мозък функционира с 25% разлика през всяка седмица от цикъла", твърди Алиса Вити.  Тя е експерт по хормоните, естествените средства за регулирането им и голям враг на хапчетата. Алиса Вити е автор на множество публикации, преведени в различни страни по цял свят, на програмата “Womancode” и приложението myFlo.

Нашите хормони са сложна система и можем да получим здраве, енергия и удовлетворение, ако научим да маневрираме в техните цикли на възходи и падения .Вити дава пример с популярното страдание, които жените търпят ежемесечно заради ПМС, но тя работи и с по-тежки синдроми и как да бъде обърнат ефекта им. Експертът разкрива как диетата, начинът на живот и простата информираност могат да променят нашите хормони. Ако сте с наднормено тегло и чувствате хронична умора, причината също може да е в тях.

Предменструалният синдром не е нормална част от естествения дизайн на тялото, обяснява Вити. Твърде много естроген причинява множество менструални проблеми. Тя обръща внимание и на категорията "Sexy Flo" - жени над 35 години, които започват да виждат признаците на намаляваща жизненост.

"Хормоните са вашето реактивно гориво", казва експертът. Вие можете да разкриете своята жизненост, като настроите хормоналния си цикъл. Хапчетата не са добри, те даже могат да ви накарат да изберете неправилен партньор за секс. Ние можем да балансираме хормоните си по естествен път. Можем да използваме промените в храната и начина на живот, за да преконфигурираме цялата си хормонална система.

И така, кое е най-доброто време за секс? Според Алиса Вити то е, когато сме най - в хармония с желанията на партньора ни. Що се отнася до естествения цикъл на хормоните в нашето тяло, за мъжете е добро едно дръзко следобедно удоволствие.

Мъжете също имат хормонални цикли. Макар че най-вероятно да се представят най-добре в ранната сутрин или до средата ѝ, когато тестостеронът, произведен през нощта, предизвиква възбуда, шансът им за щастлив секс е най-голям около 15 часа. Това е идеалното време от деня за мъжете, тъй като естрогенът им достига своя пик, а той ги прави емоционално по-внимателни. 

За жените три следобед също е отлично време за секс - тогава нивата им на кортизол са най-високи и това увеличава енергията и пъргавината им. Но месечният цикъл играе също важна роля. Вити разказва своята история. Алиса Вити била диагностицирана със симптоми на синдрома на поликистозните яйчници. Тя успяла да се лекува чрез промени в начина на хранене и начина на живот. Нейният съпруг знаел всичко за състоянието ѝ, както и за цикъла ѝ. Това е вълнуваща лична история, но от нея можем да извлечем няколко поуки. Първо, двойката трябва да е наясно с месечния цикъл на жената, и второ - с овулацията. Идеалното време за забременяване е в средата на менструалния цикъл, между 11 и 21 ден, но най-умопомрачителните оргазми се случват в дните преди менструация, или 10 дни след овулацията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини