Зам.-министърът със скъпата командировка се готви за екипа на Валери Симеонов

Подалата оставка зам.-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова най-вероятно ще стане съветник на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор е тази дейност. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред NOVA.

Димитрова подаде оставка вчера след негативна обществена реакция заради това, че е пътувала в командировка в Ню Йорк със скъп самолетен билет. Тя участва във форум за политиките спрямо хората с увреждания в момент, в който майки на болни деца протестираха в София срещу липсата на политики в тяхна подкрепа, а като се върна, обясни, че България е получила поздравления за постиженията си в тази област.

Премиерът Бойко Борисов прие оставката, но вицепремиерът Валери Симеонов, който е представител на коалиционния партньор "Обединени патриоти", реагира остро, че оставката на добър по думите му специалист не е съгласувана с него.

От думите на Цветанов се разбра, че Димитрова е отдавна свързана с ГЕРБ. Тя е от неговия избирателен район Велико Търново. "Познавам я, откакто правя политика. Присъствал съм на много нейни срещи с хора с увреждания, тя над 20 г. работи в социалната сфера", каза зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази подозрение, че е имало "сценарий това да се случи". От думите на Цветанов се разбра, че отговорността за скъпата командировка е на министър Бисер Петков, в чиито правомощия е да подписва заповедите за командироване. Форумът е трябвало да бъде посетен от български представител на високо ниво, защото България го е председателствала, а министърът не е могъл да пътува във време на протести, защото това щяло да се изтълкува още по-лошо.

Димитрова спестила пари, като нощувала в общежитието на българското консулство, така че съмненията, че е използвала командировката за екскурзия, са несъстоятелни, според Цветанов.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Д-
    д-р Йозеф ГьОБЕЛС
    4 -2
    13:57, 21 юни 2018
    Ееееееее признавам най отговорно Цветанов ме надмина по ДЕМАГОГИЯ Браво на момчето
  • 2
    Ko
    kovo
    0 0
    15:04, 21 юни 2018
    Разбира се, ще спи в Посолството, къде да спи? Тези мероприятия се планират не от днес за утре и билет може да се купи много по-рано. Дори да се наложи смяна на титуляра на билета, смяната ще бъде около 50долара.
  • 3
    За
    Защо?
    2 -1
    16:17, 21 юни 2018
    1.Защо за пореден път правителстовто на ГЕРБ си мисли че хората са малоумни?
    2.Защо за пореден път Валери Симеонов си позволява да говори по този начин на граждани които най вероятно са гласували за него?
    3. Това ли е човека който отговаря за демографската криза в Българи- Валеви Симеонов.
    4. Нацията която всички историци обвиняват за геноцид в момента спасява български деца и лекарите от Турция са единственото спасение за нашите деца. Какво прави Валеви Симеонов освен да сее омраза и разделение в обществото?
    5. Кой и защо позволява или как един вицепремиер си позволява да поучава гражданите така наречения от всички политици суверен а не се поучава от него или тях?
    6. Що за безобразно отношение е това, не бяха "Материала е такъв " и т.н. сега и този така наречен патриот!
    7. Валери Симеонов на какво си патриот ти?
  • 4
    Ми
    Мина
    1 0
    20:01, 21 юни 2018
    Някой се опитва да използва протеста на майките и да иска оставки .А те нямат нищо против това. Само че и много от хората с увреждания не са съгласни с тях. Трябва да седнат да се разберат , защото това започва да прилича на изнудване.
  • 5
    Со
    Социален работник
    1 -1
    00:37, 22 юни 2018
    Как не ви е срам да говорите глупости бе? Колко от вас знаят тази жена с какво се занимава, от колко време е в системата и колко точно струват нормалните билети до Америка! Само да не си мислите, че са 500 лв. Защото явно много хора остават с това впечатление.Ей, гадни и злобни хора сме, ей! И точно тези, за който цял живот тази жена разкрива соц. услуги и се бори за правата им сега с лека ръка я заклеймиха! Никога няма да сте щастиливи, ей- никога. И 2000лв. да ви дадат, няма да се промени нищо в мисленето ви, защото не умеете да цените това което имате, да сте благодарни на хората , които ви помагат и да уважавате този отсреща!

Още новини

Последни новини