Общината: ВиК иска да поливаме градинките с питейна вода. Марков: Абсурд!

    Градинки в Хасково могат да се поливат с питейна вода, въпреки че има сондаж, който се използва само за напояване, съобщиха от общината. Това станало ясно от писмо на управителя на ВиК Тодор Марков до кмета Добри Беливанов. От администрацията припомнят, че от миналата година заради отчетено над допустимите стойности съдържание на естествен уран в питейната вода на Хасково част от кладенците, снабдяващи града, са затворени, а от ВиК заявиха, че има недостиг на вода и е възможно въвеждането на воден режим за някои квартали. Затова от администрацията са изумени от писмото на ВиК.

    А писмото е в отговор на искане от кмета Добри Беливанов за съгласувателно писмо за разрешително от Басейнова дирекция Пловдив - за водовземане от тръбен кладенец в парк „Куба“. Водата се използа за напояването на 22 декара озелена площ на парка. За използването на кладенеца има издадено разрешително от Басейнова дирекиця, което обаче е изтекло през 2015 година. За да се поднови, е необходимо ВиК Хасково да издаде документ, че няма възможност за осигуряване на необходимите количества вода от съществуващата водпроводна система, пише в писмо от Басейнова дирекция до общината.

    В отговор на искането на кмета за издаването на този документ, управителят на ВиК Хасково изпраща писмо, в което заявява, че има техническа възможност за осигуряване на необходимите водни количества. Това означава, че община Хасково ще е принудена да полива зелени площи с питейна вода, смятат от администрацията.

    Потърсен за коментар, управителят на ВиК Хасково инж. Тодор Марков заяви, че това е абсурдно. „Как ще разреша да се ползва питейна вода за поливане? Това е абсурдно. Дори смятах да поискам от кмета да издаде заповед за забрана за поливане с вода от чешмата. Толкова много проблеми имаме, сега се занимаваме с глупости“, ядоса се Тодор Марков. След като му бе припомнено съдържанието на неговото писмо, той коментира, че няма как да подпише документ с невярно съдържание. „Там в действителност имаме водопровод, как да напиша, че нямаме“.

    Попитан защо изобщо от Басейнова дирекция искат съгласуване с ВиК за разрешително за поливна вода, той отговори, че няма обяснение. „Няма как ВиК да доставя вода, предназначена за други цели. Допускам, че има недомислица в закона, защото чух и други управители на ВиК да се чудят как да отговарят на такива искания“, коментира Марков. Той допълни, че ще разговаря с Басейнова дирекция. „Ще им дадем писмо, каквото искат. Но повтарям, няма да допусна недостигащата питейна нода да се ползва за поливане“, каза още шефът на водното дружество.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (28)

    • 1
      Ге
      гербаджийски гол шаран
      28 -20
      14:35, 25 юни 2018
      Абсурден управител на вик !! Няма вода в чешмите, пък той разрешил да се поливат градинките и то официално с писмо. Мрънкащите най много ме дразнят .. разрешил на документ, пък сега няма да разреши устно! Чудя се в каква измислена държава живеем!!! Господине, ние хасковлии чакаме малките часове на денонощието за да се изкъпем, изперем или почистим дома си. Нямаме вода с нормално налягане лятото или изобщо я няма поради спукани тръби ваши някаде си! Защо навсякъде лъжци и безотговорни хора ни командват ?? Ние ли сме много прости или те са достатъчно нахални ! Все пак е почтено господине от вик, когато човек обърка поради незнание или простотия да си признае ! Почтеността обаче не ви е присъща на Вашата партия! Само лъжи! Браво на журналистите, че не премълчават истината ! Интересен казус се заформя.. ммм да да
    • 2
      Съ
      Съсед
      26 -16
      15:03, 25 юни 2018
      А Марков като си мие джипа с питейната вода пред кооперацията си?...Дали да не си напише една заповед и на себе си?!...
    • 3
      До
      До съседа на марков
      13 -16
      15:07, 25 юни 2018
      Съседе явно си много дребна душишчка да ти кажа. Кой е луд да си мие сам колата пред блока бе. Само селяндури като тебе дето са свикнали от ТеКеЗеСеТо да гепят каквото им падне могат да я правят тази тъпотия. Айде като ви казват да пускате партенки да мислите малко, а. Ние че сме тъпи и кофти матреал , не е казано че сме артък прости шъ знайш
    • 4
      Хи
      хисаря
      33 -5
      15:45, 25 юни 2018
      да уточним къде в касково тече питейна вода
      • Хх
        ххх
        5 0
        14:00, 26 юни 2018
        Къде ли не!
    • 5
      Ем
      Емилия
      26 -3
      16:00, 25 юни 2018
      Ми тя освен за къпъне и поливане за друго не става Плащам 3лв кобик за поливна вода и купувам минерална за пиене защо ли плащам още не знам
    • 6
      Ха
      Хасково
      27 -3
      16:55, 25 юни 2018
      Каква питейна вада, кото е забранена за пиене и готвене? В такъв случай е промишлена и цената трябва да е съобразена.
    • 7
      Ме
      Медия
      13 -8
      17:54, 25 юни 2018
      Медиите търсят сензация ,за да се чете и коментира. Не се търси обективната истина,а в един клюкарси град такива новини са водещи.
    • 8
      Гр
      Гражданин
      12 -11
      19:01, 25 юни 2018
      Наближава времето некадърния екип с най-некадърния управител на ВиК Хасково до сега, да си ходят. Следващото ръководство, респ. новата политическа сила да потърси наказателна отговорност от всички институции и от ръководството на ВиК Хасково за урановата вода, която трови населението в Хасково.
      • Jo
        John
        2 -4
        09:50, 26 юни 2018
        а тая некадърна прокуратура, която никой не може нито да я уволни, нито да я накара да работи, това няма да се случи!
    • 9
      Зр
      Зрителя
      8 -7
      20:16, 25 юни 2018
      Алчните крадци са отворили уста да налапат ВиК отново но ще имат да вземат повече такова крадене и разсипия няма да има а и тяхната партия ги видя колко струват миналия мандат начело с най великия разсипник!!!!! Не се спряха защото един от тях не си намери работа :):):). Топ специалистите само на държавна работа могат да покажат мащаб.
    • 10
      Ви
      ВиК
      6 -4
      09:28, 26 юни 2018
      Зрител, при теб всичко е на лична основа. Смешен си.
    • 11
      Ха
      Хасковлийка
      4 -6
      11:47, 26 юни 2018
      Недоразумение" е отговорът на Марков според другата медия. Ситуацията била недоразумение! Не, г-н Марков. Не ситуацията, а цялото ръководство сте едно голямо недоразумение . Недоразумение е скъпата вода, недоразумение е урана, а от този месец недоразумение са неизплатените заплати. Ама то това бе логично да се случи, след като се разду толкова щата на дружеството. Професионалисти се замениха с баш далавераджии. Щом не можете да се справите с този “голям” казус, какво чакате тогава г-н Марков. Народа добре го е казал: “Сух задник – риба не яде”. Та и Вие г-н Управител, щом не можете едно елементарто решение да вземете сам, ами тогава какво чакате????
    • 12
      Зр
      Зрителя
      5 -4
      16:22, 26 юни 2018
      Брей много запознати в детайли с нещата имало тука а моето било лично!!! Я кажете един професионалист който е махнат от ВиК ама.......... мълчите защото няма какво да кажете. Иначе пиша за забавление да знаете че нищо не е забравено от чудесата които натворихте.
    • 13
      До
      До зрителя
      4 -4
      22:51, 26 юни 2018
      Петров от тебе по-големи глупост никой не е натворил.
    • 14
      Зр
      Зрителя до До
      4 -3
      09:29, 27 юни 2018
      Какъв Петров те гони пак тебе ? Колко пъти да казвам че никога не съм работил във ВиК или на друга държавна работа и затова са ми така "любими" крадците и разсипниците зинали да лапнат всичко държавно.
      Затова ще съм за Марков и промяната с млади хора а не пак вие да се връщате. Резултата от кражбите ви и нищо правенето е налице. Като разбера че сте си намерили работа което съответства на претенцийте ви в частния сектор тогава ще млъкна но до тогава ще напомням какво сте надробили да не реши някой че е забравено и да ви връща пак.
    • 15
      Ти
      Ти да видиш до "зрителя"
      3 -3
      21:31, 27 юни 2018
      О ...Боже ... мой! Зъркелът пак е влезнал в обяснителен режим. Така ли не разбра колко е олекнал и вече го вземат за мезе.
    • 16
      Зр
      Зрителя
      5 -2
      22:50, 27 юни 2018
      Ми не мми обръщайте внимание като съм олекнал ама вие дразни че ви кълцам на точното място какви спецове сте и разбирачи но само по кражбите и далаверите - умря ВиК за вас друга яма търсете.
      • Ти
        Ти да видиш до "зрителя"
        3 -3
        09:14, 28 юни 2018
        Не се коси. С това богато въображение гледай да не се разпаднеш от кълцане. Последният парашутист знае къде е кацата с меда.
    • 17
      Sm
      smeshko
      3 -3
      10:47, 28 юни 2018
      Зрител, както писа един ти наистина трябва да отидеш да се прегледаш. Наистина ли си мислиш, че твойте писания имат отношение по назначаване и уволняване. А че си работил във ВиК и че са те изгонили оттам без да те върнат е пределно ясно. Ясно е по това, че по никоя друга тема не можеш да напишеш нещо.Смешник си и хората от ВиК са прави, че са те изгонили.
    • 18
      Зр
      Зрителя
      4 -1
      11:05, 28 юни 2018
      Вие не сте добре под каквито и имена да се пишете това е най сигурното нещо на света :). За разлика от Вас цялата група аз НИКОГА не съм работил във ВиК за да ме гонят мислете в друга посока ако можете, а относно прегледите идете на лекар Вие за да ви излекува от манията за връщане назад. Пак казвам ще подкрепям Марков и новото което е направил защото все пак е движение за излизане от блатото в което завари това дружество!!!
      • До
        До зрителя
        2 -2
        11:13, 28 юни 2018
        И какво е направил?
    • 19
      Зр
      Зрителя до До
      2 -2
      12:27, 28 юни 2018
      Хахахах проявявате интерес това е .... добре ще ви отговоря когато Вие ми кажете от кой толкова голям топ ВиК специалист се е освободило дружеството в последните 10 години, одавна ви питам ама...пазите тайна.
    • 20
      До
      До зрителя
      1 -3
      13:24, 28 юни 2018
      Да не би ти да си специалиста на когото са били шута и сега искаш да почешат егото ти? Само болен мозък може да ръси небивалици, които не интересуват никого.
      р.s. До следващата статия да не си забравиш репертоара и да измислиш какво е направил любимия ти шеф.
      До следващата авария.
    • 21
      Зр
      Зрителя до До
      1 -1
      15:26, 28 юни 2018
      Като не се интересуваш не пиши ама Ви жегва че се припомням вашите гадости и глупости нали?
      Явно не четете какво ви пиша и все си мислите във вашия ограничен кръг кой съм и ми е кеф че
      няма да сетите, то е лесно но за умни хора.
    • 22
      11
      112 до зрителя
      1 -1
      10:30, 29 юни 2018
      Как да Ви отговорят, като не сте работили във ВиК. Да не би да сте Великденският заек?
      • Sm
        Smeshko
        1 -1
        15:52, 29 юни 2018
        Зрителю, зрителю, преди толкова години те махнаха от ВиК, ами преодолее го вече. Нали виждаш, че и без теб може. Стени се. Иди на психиатър да ти помогне.
    • 23
      Зр
      Зрителя
      1 -1
      17:32, 29 юни 2018
      Смешни сте много продължавайте да "мислите" и дано го измислите някак ама....... няма да ви се получи.
      Вие си пишете глупостите за всички след Вас а аз ще ви припомням и за заплатите и за удавения багер и за пречиствателната в Харманли и за още много неща да знаете че всичко се помни. Диалог с вас е безсмислено да се води вие сте се ограничили в малкия си свят на мечти че ще се върнете пак да крадете ама няма да стане. А който се сети кой съм ще получи бонус разширете малко кръга и може и да успеете не демонстрирайте и тук ограниченото си мислене.
    Последни новини