Димитровград с двама почетни граждани за 2018

    Добромир Делев и Димитър Беремски са новите почетни граждани на Димитровград за 2018 година. Това реши днес Общинският съвет на днешното си заседание.

    Добромир Делев е културист с множество награди от световни състезания и е единственият българин, участвал на финалите най-големия турнир  „Мистър Олимпия“ – през 2015 година става 16-ти, а през 2016 година се класира 12-ти .

    Димитър Беремски е доайен на димитровградската журналистика, работи като журналист от 1957 г. до 1989 г. , когато се пенсионира, а в края на 2018г. ще навърши 90 години. Димитър Беремски е носител на наградата „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти.

    Вотът за почетен гражданин на Димитровград бе таен, на него гласът си дадоха 30 общински съветници, съгласно процедурата, определена в общинската Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. След преброяване на гласовете резултатите бяха „За“ Димитър Беремски – 27, а „За“ Добри Делев – 28 души. Отличието се връчва за изключителни постижения и принос в областта на културния и спортен живот и популяризирането на Димитровград.

    Връчването на отличието ще бъде в Деня на Димитровград – 2 септември. Двамата номинирани ще получат плакет и удостоверение, подписано от кмета на Димитровград и председателя на местния парламент.

    В анкетата на нашия сайт – Кой трябва да стане „Почетен гражданин на Димитровград“, резултатите в проценти са следните:

    •  29% са гласували, че – Няма нужда от връчването на титла „Почетен гражданин на Димитровград“

    •  26.7% са гласували ЗА – Димитър Беремски – журналист, носител на наградата „Златно перо“

    •  17.6% са гласували ЗА – Добромир Делев – професионален културист с множество награди

    •  13.7% са гласували, че – Нито един от двамата не заслужава

    •  13% са гласували, че – И двамата заслужават да получат това признание

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ав
      Автор
      3 0
      16:44, 28 юни 2018
      Няма ли да има балотаж, при условие че нито един от тях няма 50%+1
    • 2
      Ъо
      ъо
      9 -1
      17:04, 28 юни 2018
      Културист -почетен гражданин, само май в Димитровград може! И защо не тук и кмета е с купена диплома ! Самото звание е девалвирано напълно от днес , а и един трупащ мускули човек не може да е ПОЧЕТЕН. "Почетен" е уважаван човек , дал своя принос за някаква кауза в този град! Не ме убеждавайте , че е така!!!!!!! Явно какъвто ни е кмета, такива са ни и "почетните" граждани.
    Последни новини