Очакваме повишаване нивото на р. Марица – видео

    Нивото на река Марица покрай Димитровград е високо, но не е критично, показа наша проверка. След изсипалите се обилни валежи на територията на страната се очаква повишаване на нивото на реката по цялото ѝ течение.

    Според последните симулации на системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа, водното количество на р. Марица при гр. Пловдив е възможно да достигне жълтия праг на внимание във вечерни часове днес (29.06.2018 г. ), съобщават от от НИМХ.

    За източнобеломорски басейн: Днес и утре 29 и 30.06 в резултат на валежи ще има повишения на речните нива в по-голямата част от басейна. Най-значителни ще бъдат повишенията: на 29.06 през деня във водосбора на т. Тунджа над яз. Жребчево, р. Марица над гр. Първомай и по основната река и във восодбора на р. Арда (над гр. Кърджали и в притока ѝ р. Върбица); на 30.06 в следобедните часове във водосбора на р. Марица над гр. Пловдив и по основната река и горните части от водосбора на р. Арда над яз. Кърджали.

    На 01 и 02.07 речните нива в басейна ще се понижават, като значително ще се повишат водните нива в средните и долните течения на основните реки с максимуми на 30.06, в резултата на оттичане.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини