Серията Huawei Y дебютира в България

Достъпната Y серия смартфони на китайския гигант Huawei дебютира в България. Новите представители в ниския клас разполагат с голям FullView екран с висока разделителна способност, мощни говорители и лицево отключване на устройството. Huawei Y5 може да се закупи от трите мобилни оператора, Huawei Y6 е наличен е „Теленор“, а Y7 – във „Виваком“.

Обновената Y серия на Huawei е насочена към тийнейджърите, които обичат да консумират по-голямото онлайн съдържание на мобилния си телефон, слушат музика от него и снимат непрекъснато. Това се гарантира с големия 5.7-инчов HD+ екран (при Huawei Y6) с разделителна способност от 1440х720 точки. Технологията на Huawei – Histen за триизмерен звук подсилва усещането при слушане на музика.  

Задната камера е 13МР, докато предната е 5MP и е снабдена със светкавица и софтуер за автоматично регулиране на осветеността, за да направи много по-ясни селфитата. Приложението за снимане на Huawei Y серията разполага с богат набор от филтри, елементи с добавена реалност (AR) и опции за редактиране на кадрите, преди да се публикуват с социалните мрежи.

Основна отличителна функция на смартфоните от серията Y е лицевото разпознаване. Само с един поглед на екрана на телефона, може да го отключите автоматично. Възможност, която тепърва навлиза в достъпния клас устройства.

Huawei Y смартфоните идват с последната голяма версия на Android – 8.1.0.Трите модела се предлагат в син, черен или златист цвят

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини