Да предпазим телефона от летните жеги

Телефонът е верен спътник, независимо къде се намираме. Но ако за нас жегите на плажа са трудни за понасяне, то как реагира на тях техниката? Вероятно не се замисляме, докато не е на лице конкретен проблем.

За да не се стига дотам и да си разваляме почивката, трябва да сме наясно как да предпазим телефона от екстремни условия, които са способни да му навредят.

Употреба

Дори и да не си го признаваме, случвало се е да загубим представа за времето, докато ровим в телефона. А подсещането, че май сме прекалили - да дойде от факта, че корпусът на устройството вече така се е нагрял, че е неприятно да го докосваме.

Не искаме и да си помисляме какво се случва под него и на каква температура са подложени компонентите на смартфона, когато навън е 30-и-няколко-градуса, а ние не му даваме и половин час спокойствие. 

Apple например съветва да не ползваме телефона над 34 градуса и да не го оставяме на места, където температурата достига 45 градуса. Такова място е колата, ако е под директна слънчева светлина.

Затова е по-добре (и за него, и за нас) на плажа или на друго горещо място да редуцираме употребата на смартфона.

Извън джоба

Мястото на телефона не е в джоба не само заради вредното излъчване. Телесната температура го загрява още повече, което може да доведе до сериозни повреди. Но да държим устройството непрекъснато в ръка, въобще не е по-добрата алтернатива. Най-добре - в чантата.

Зареждане

Трябва да избягваме този процес да се случва под пряка слънчева светлина, независимо дали говорим за външна батерия или зарядното в колата. И без това температурата в устройството се вдига, докато се покачва и зарядът на батерията, пише Time. Ако имаме допълнително загряване, това може да се окаже пагубно за смартфона, но да го разберем прекалено късно.

Охлаждане

В интернет може да прочетем всякакви съвети, доста от тях откровено налудничави. И не бива да се поддаваме на предложения като охлаждане на телефона във фризера. Подобен температурен контраст не само няма да помогне, но и ще навреди още повече.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини