Блокада и напрежение пред парламента заради протест на Николай Колев – Босия

Пред Народното събрание протестиращи се събраха в подкрепа на гладната стачка на Николай Колев – Босия. Те опънаха верига до служебния вход и изискаха депутатите да се срещнат с него.

Босия протестира срещу продаването на шофьорски книжки и иска оставка на министъра на транспорта Ивайло Московски заради корупция в системата на пътната администрация. Вече 3 седмици той е на гладна стачка, а здравословното му състояние се влошава.

До кратък сблъсък с полицията се стигна при опит веригата протестиращи да бъдат преместени и граждани да минат през блокадата.

Манол Глишев, който е един от протестиращите, посочи, че животът на Босия е застрашен и той протестира срещу „престъпленията на министерството на транспорта, ДАИ, министър Московски.”

Протестиращият не успя да коментира стачката си. „Да бяхте дошли на втория ден, сега е излишно”, заяви той.

Каузата на Босия срещу „мафията при издаването на шофьорски книжки” продължава вече поне две години. Той редовно замеря парламента с домати и води дела в Съда в Страсбург за правото си на „доматена революция.”

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    1 -1
    17:02, 5 юли 2018
    Босея навремето през социализма гладуваше и против реда в държавата и за СДС Е сега дойде неговото време да се вземе в ръце и да се стегне нали искаше демокрация
Последни новини