Загинали и ранени при тежка жп катастрофа в Турция, властите забраниха на медиите да публикуват информация

Правителството на Република Турция е наложило временна забрана на медиите в страната да публикуват нова информация за тежката влакова катастрофа в Западна Турция, при която 10 души загинаха, а други 73-ма бяха ранени.
 
По-рано днес пътнически влак, пътуващ между Одрин и Истанбул, излезе от релсите между Чорлу и Муратлъ в европейската част на Турция. Влаковата композиция, в която пътували 360 души, дерайлирала в близост до с. Сарълар, вилает Текирдаг (Родосто), на около 160 км от Свиленград.
 
Достъпът по суша до мястото на трагедията е силно затруднен. По тази причина военни хеликоптери също са ангажирани за извозване на пострадалите. Към мястото на инцидента са изпратени над 100 линейки и пожарни екипи.

Инцидентът е причинен от лошите климатични условия, заяви губернаторът на областта.

"Много хора са ранени, има и жертви", заяви по телевизия НТВ губернаторът на областта Текирдаг Мехмет Джейлан, цитиран от турски медии. По думите му лошото време е станало причина за катастрофата - проливни дъждове са образували кално свлачище под релсите. От кабинета на турския премиер също потвърдиха, че има ранени и загинали.

По данни на Министерството на здравеопазването на Република Турция загиналите са 10, а ранените са 73 души. От общинската управа на Чорлу направиха отправиха призив към гражданите от района да дарят кръв за пострадалите.

Няма загинали или ранени български граждани, съобщиха от българското Министерство на външните работи.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини