Рисунки от димитровградски таланти на японско състезание

Школата по изобразително изкуство към „Академията за таланти – Димитровград” получи покана да участва в Световното изложение за детско изкуство в Канагава, Япония. Изложението се провежда на всеки две години, а това през 2019г. ще бъде 20-то поред.

Първото издание на изложението е било през 1981г. и има за цел да показва детското творчество, мечтите и желанията на децата от цял свят. Канагава се намира в близост до столицата Токио.
Организаторите са изпратили специална покана към децата от Академията. През изминалите години до момента на изложението са били изпратени 67 000 рисунки от над 100 държави в тях включително и от България.
Възрастовата граница на децата, които могат да участват в конкурса е между 4 и 15години. Темата е свободна, материалите също. Резултатите ще бъдат оповестени през месец март 2019г. Ще има и специална церемония по награждаването.
Част от наградите са Голямата награда на префектура Канагава – две за деца от чужбина и една за Япония. Специалната награда на Министерството на вътрешните работи, Специалната награда на Министерството на външните работи. Награда на президента на Японската фондация, Награда на президента на националната асоциация на ЮНЕСКО, Награда на Японския комитет на УНИЦЕФ и много други награди.
От Академията ще дадат възможност да вземат участие освен децата от школата към Академията и на децата, които ще се включат в летните занимания „Лятна Академия по изкуствата”, които стартират следващата седмица.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини