17-годишна може да стане първият човек на Марс

    Алиса Карсън е на само 17 години, но вече знае, че никога няма да има деца, нито пък мъж. За сметка на това обаче тя вероятно ще стане първият човек, стъпил на Марс.

    Колкото и да звуче невероятно това може да стане факт. Защото момичето вече е част от програмата на НАСА и преминава интензивна подготовка, за да стане астронавт. Тя ще участва в първата човешка мисия на Марс през 2033-та година.

    Алиса е  родена в Baton Rouge, щата Луизиана. Тя мечтае да стъпи на Марс още от много ранна възраст. Това се завърта в главата ѝ, когато е на 3 години, след като вижда кадри на Марс в телевизионно предаване. Оттогава Карсън работи усилено, за да постигне целите си.

    Важна стъпка към сбъдване на мечтата ѝ престоят ѝ в космическия лагер на САЩ през 2008 г. За него я записва баща ѝ  Бърт Карсън. Тя става  първият човек, който посещава всичките три космически лагера на НАСА. А пет години по-късно Алиса е и първият човек, който завърши паспортната програма на НАСА, като посещава всичките 14 посетителски центъра на НАСА.

    Карсън вероятно ще и най-младият човек,  завършил Академията Advanced Possum. А това ще ѝ даде и официалната възможност да стъпи на Марс, като сертифициран астронафт.

    Наред с физическите упражнения сега, младата дама изучава всички училищни предмети на четири езика – анлийски, китайски, френски и испански.

    „Най-трудното нещо е това да съвместявам всичките си задачи на такава ранна възраст и да продължавам да посещавам гимназия“, споделя тя пред Bored Panda.

    „Винаги следвайте мечтата си и не позволявайте на никой да ви ги отнеме“, казва Алиса


    Haskovo.net

    Коментари в сайта

    Последни новини