Андрей Райчев: Рано или късно Европа ще узрее, че трябва да си създаде армия!

Европейците много добре разбираме, че рано или късно трябва да си направим армия. Дори най-простото е да направим 10 000 граничари и добре да си затворим границите. Това не се прави, защото никой не иска да дава пари, заяви Андрей Райчев.

По думите му, има два въпроса, които напрягат Европа.

"Най-големият е мигрантският и проблемът е, че реагираме по различен начин. Вторият въпрос е Русия – има истерично отношение към Русия”.

Тръмп може да се превърне в трети фактор, който напряга Европа. Не е толкова важно как ще реагираме, колкото това да реагираме заедно, каза Райчев.

"Еврозоната е много по-важният въпрос за нас, решаващият. Това ще е окончателното влизане в Европа. Хората се страхуват от това, навсякъде, където се въвежда това, се случва едно леко повишение на цените", посочи той.

Според Райчев си струва да платим цената на членството в еврозоната заради положителните последици - ще спаднат лихвите, ще станем елемент от най-успешното икономическо пространство в света или на второ място, никак не е малко.

"Ако някой се мисли, че веднага ще му се вдигне стандарта, си прави илюзии, но като цяло в дългосрочен план е много важно”, подчерта все пак социологът.

 

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини