25 ученици от ПГЕТ „Захари Стоянов“ Харманли с отлична оценка за работата си по „Ученически практики“

    Със сертификати по проект „Ученически практики“ се сдобиха 25 ученици от Професионалната гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов“ в Харманли. 16 от тях получиха сертификатите си на тържествена церемония, провела се в местния Културен център преди ден, а другите 9 бяха приятно изненадани още на 21 юни, т.г., когато бе церемонията по връчването на дипломите на Випуск 2018. Всички млади хора от 11 клас и вече завършили дванадесетокласници бяха зарадвани и със стипендия за успешното приключване на практиката, в размер на 300 лв.

    „През учебната 2017/2018 г. бе заявен изключително голям интерес от възпитаниците на професионалната ни гимназия към проекта „Ученически практики“, което е радващо както за нашето училище, така и завода-партньор по проекта – „Елпром Харманли“ АД“, сподели директорът на учебното заведение инж. Веска Атанасова. „124 деца подадоха заявления за участие, но на квотен принцип за нашето училище бяха определени 25 ученици. След труден подбор училищната комисия определи участниците в проекта. В продължение на четири месеца млади хора от две специалности се обучаваха на реално работно място в „Елпром Харманли АД“ и получиха висока оценка както от своите преподаватели, така и от специалистите от завода“, бе мнението на г-жа Атанасова.

    Учениците постигнаха в пълнота целите на практиката, а именно да се улесни прехода от училище към реално работно място и да се подобри пригодността за заетост на младите хора чрез качествена професионална подготовка и реална работна среда. На церемонията бе изказана благодарност от училището към ръководството на завода и неговите служители и работници за радушния прием на младите хора, за протегнатата ръка и за високо професионалното отношение. Професионалната гимназия на Харманли е единственото училище в областта, реализиращо успешно за 5-а поредна година проекта „Ученически практики“ с един работодател, което говори красноречиво за добрата съвместна работа. Възпитаниците на ПГЕТ „Захари Стоянов“ трупаха опит в монтажния цех, в бубинажния цех и в отделението по опаковане на асинхронни двигатели, каквито „Елпром Харманли“ АД произвежда.

    За отлично проведената практика заслуга имат преподавателите инженери от ПГЕТ „Захари Стоянов“, с голям професионален опит - наблюдаващите учители инж. Мария Огнева и инж. Теменужка Машева, както и консултантът инж. Валентина Тодорова.

    Проектът BG05M2OP001-2.006-0001 „Ученически практики Фаза 1“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

    Платена публикация

    Последни новини