27 °C

„Екопрогрес“ чисти рухналата стена на казармата зад ДНА

Част от стената на някогашното поделение зад ДНА край ул.“Ген. Колев“ в Хасково рухна. Затова сигнализира читателка на Haskovo.net, която живее в близост.

Жената не останала изненадана, когато в понеделник забелязала, че тухлите на отдавна паянтовото съоръжение са на земята. Предполага, че вероятно са паднали след силния дъжд в неделя вечер, понеже стената си била на мястото по обед през почивния ден.

„От доста време оставена безстопанствена, стената е застрашава хората, които живеят наоколо. Покрай нея обикновенно паркират коли, защото никой не минава в близост“, коментира тя.

Част от зоната, която е опасана от рушащата се стена, е все още във владение на Военното министерство, а друга е собственост на община Хасково след като беше прехвърлена безвазмездно от държавата преди време.

След наш сигнал от местната администрация реагираха веднага. На място беше изпратена КОРЗ, за да обезопаси участъка, в който все още има и наклонени участъци.

Екип на „Екопрогрес“ ще разчисти терена от отломките и ще разруши частите от стената, които са поддали  в четвъртък.

„Ще направим по-обстойна проверка докъде терена е владение на общината и коя част е на министерството и ако падащата стена е общинската собственост, ще бъде изцяло разрушена“, обясниха от кметството.

Междувременно има и заповед за разчистването на общинската част от растителността, която е превърнала мястото в змиярник. Шефът на „Екопрогрес“ Райко Лозев посочи, че е планирал необходимата техника и хора, които ще влязат да разчистват мястото. Това обаче ще се случи през есента.

Красимира Славова 


12 Коментара

Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини