Цитат на деня: Получихме чакалня за чакалнята, специално за нас я създадоха

"Получихме чакалня за чакалнята. Специално за нас я създадоха! В самата чакалня ще ни пуснат веднага щом си изчистим прокурорския авгиев обор. И банковия. И застрахователния. И пенсионния. И когато отимаме здрави институции. И след нова оценка на банките, след като сами си направихме една (особено успешна). Но първо ще си изпълним ангажиментите по мониторинга и ще влезем в Шенген. Което е "скоро". Вече единадесета година....С една реч, имат доверие в държавата ни - почти колкото и ние самите".
Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира в социалната мрежа "Фейсбук" вчерашното съобщение, че Еврогрупата подкрепя намерението на България за присъединяване към ERM II и Банковия съюз.
"Погледнато позитивно, ЕС си създаде нов инструмент за натиск за реформи у нас. Остава само догодина да дойде състав на ЕК с воля да го прилага и с трезвен председател. Това е реалното постижение на председателството в частност и на Борисовото "европейско развитие на България" по принцип. А пред нас са нови постижения: точно в този период Борисов и Пеевски ще "си изберат" нов Цацаров, а Цацаров ще получи нов пост....", пише Иванов. 
По думите му истинската добра новина е, че "ако на мястото на това управление дойде друго, което има свободата, волята и визията за реални реформи - пътят пред нас е отворен (засега). Да имаше как да си внесем Заев за премиер....".
Източник: http://www.dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини