футболната еуфория част от националния празник на Франция

Франция празнува днес националния си празник, който се слива с футболната еуфория преди утрешния финал Франция-Хърватия на световното първенство по футбол. 110 000 служители на реда охраняват страната по време на празничните събития.

Приповдигната атмосфера и небивало единство красят Франция на днешния национален празник, който може да прерасне в "безкраен празник" след утрешния футболен финал. Властите са предвидили всички сценарии: 12 000 полицаи и 3 000 специалисти по първа помощ бдят над Париж. Атмосферата е благосклонна към президента Макрон, който иначе е загубил доста рейтинг в последно време. Преди да отлети за мача в Моска, той ще присъства на традиционния парад, където ще преминат около 4 300 военни, 220 бойни единиици, още толкова коне и около 100 военни самолета и хеликоптера, сред които едно ново чудо: многофункционалният транспортен танкер Еърбъс А330. На почит ще бъдат мироопазващите войски на ООН, както и киберзащитата.

Пред Айфеловата кула довечера предстои празничният концерт и фойерверки, а край нея вече е готова гигантската фен зона за 90 000 души за утрешния мач. Футболът облече Франция в националните цветове - трибагрениците се веят от балконите, а сините фланелки на френския отбор се изчерпаха от магазините. 

Източник: http://bnr.bg

Коментари в сайта

Последни новини