В сезона на ремонтите: СОУ „В. Левски“ в нов облик със собствени средства

Изображение 1 от 3

    В сезона на ремонтите ръководството на СОУ „В. Левски“ в Хасково подхвана обновяване на козирката на училището. Ремонтът е в разгара си, майстори подменят цялата изолация.

    Въпреки че ремонт на това място е правен преди пет години с общински средства, козирката е започнала отново да се руши и може да стане опасна, ако не се вземат мерки преди старта на новата учебна година. Освен това на има зони, през които върви вода и прокапва през терасата, отдолу е столовата на школото. Затова и ремонтът е наложащ. Училището го покрива със средства от собствения си бюджет-около 30 хил. лв., посочи директорката Милена Михайлова.

    В училището са изцяло обновени и две стаи за първолаците. То е едно от одобрените за финансиране от МОН за поставяне на шкафчета, в които по-малките ученици ще разтоварват тежките си раници.

    По данни на Регионалното управление на образованието в Хасково 12 училища в областта са част от лятната офанзива за обновяване.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      Незапознат
      3 -1
      00:47, 17 юли 2018
      На тази козирка по точната дума би била че преди 5 години е направен козметичен ремонт.Залепиха пясъчна или битомна посипка.За съжаление не съм много наясно с видовете и и боядиаха ламарините в края.В Общински средства се смята само стойноста на дадената работа.Хората които ги извършват са нека кажем назначени от този който ги финансира.Изпълнителите на тази дейност преди това бяха от подизпълнителите на подмяната на парното в същотро у-ще.Не съм ОТК да казвам как е на правено. Може да са направили това за което им е платено.Точно това е проблема.Отчита се дейност.Като тази дейност е непълна. Последствията остават за потърпевшите.Казват че прокапвала вода.Това не е вярно.Пред стола направо си тече и не изтича в шахтата която може би от десетилетие е запушена и събира завидно количество вода по цялото протежение на двора.За радост на началните ученици и кошмар за родителите им.А пред входа когато вали си е направо водопад.Ремонта се прави от Аква 3.Същата тази фирма която прави изолацията и ремонтира покрива на училището.Но те смениха улуците с по малък диаметър а водосточните тръби останаха същите които са с почти двоен диаметър.При силен,не проливен дъжд от всякъде почва да шурти.Водата падайки върху терасата няма как да изтече защото вътрешните улуци навсякъде са запушени.Или ако текат водата се излива под терасата.Там също иска подмяна на настилката отдолу.Шахтата пред стола не действа а тази която е по надолу до другият вход е бетонирана
    Последни новини