ГЕРБ „иска главата“ на инж. Кръстанов като шеф на Общинския съвет в Смолян

По искане на ГЕРБ на днешното заседание като първа точка се дискутира поисканата оставка на председателя на Общинския съвет в Смолян инж. Димитър Кръстанов. Съветниците гласуваха смяната да бъде разисквана и гласувана като първа точка преди всички останали, обявени в пердварителния дневен ред. Като вероятен заместник на Кръстанов се спряга името на Салих Аршински от ДПС.

Съветниците разискваха мотивите за смяната на досегашния председател, които изложи Ангел Безергянов, шеф на групата на ГЕРБ в местния парламент. Заседанието се води от адв. Петър Мирчев от ГЕРБ, след като се отхвърлиха други предложения.

Сред мотивите на ГЕРБ, които изложи Безергянов, са многократно нарушаване на правилника за работа на Общинския съвет, толериране на използването на груби думи и „злоупотребява с позицията си пръв сред равни, като толерира и съветниците от двете групи, които го избраха.“, коментира Безергянов. Сред провиненията на сегашния шеф на местния парламент, изтъкнати от ГЕРБ, са и че обслужва интересите на КРОС и БСП и неправилно е прилагал закона за местното самоуправление. Сред гафовете на инж. Кръстанов беше припомнено и публичното му изказване, че ще говори с шефа на полицията, за да се разреши на съветниците да паркират където си искат и провалянето на инфарктната сесия през септември миналата година с неговия глас.

Безургянов изтъкна и неуспеха му да обедини Общинският съвет. „Неморалност“ и „заблуда“ са сред другите критики към настоящия председател, чиято оставка ще се гласува, а Безергянов допълни, че това са само част от мотивите, които по думите му са подкрепени с доказателства.

Изключеният от ГЕРБ общински съветник и понастоящем общинар без група Филип Топов попита кому е нужна оставката на Кръстанов, след като до края на мандата оставали най-много 10 заседания и отрече по-голямата част от прегрешенията му като неверни.

За подготовката на гласуване се даде почивка, а комисия организира анонимно гласуване. С празен плик ще се гласува за оставането на инж. Кръстанов на поста. 

 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини