Инж. Данчо Киряков е новият шеф на Общинският съвет на Смолян?

Предсрочно свалиха инж. Кръстанов като шеф на Общинския съвет в Смолян, единствено предложение за негов заместник е инж. Данчо Киряков

От 27 съветници присъстващи на днешното заседание, 15 гласуваха „за“ освобождаването на досегашния му шеф инж. Кръстанов, а "против" се обявиха 12 от тях. По правилник смяната може да стане с повече от половината от гласовете на съветниците-тоест 15 и така, днес предсрочно беше освободен вторият за този мандат шеф на колективния орган за местно самоуправление, а пълномощията му предсрочно прекратени.

Сваленият председател на Общинският съвет инж. Кръстанов благодари за досегашната работа в Общинския съвет, която определи като смесица от „добре свършена работа“, така и с много проблеми и пожела здраве, и успех на новия председател.

Припомняме, че това е втората смяна на председател на общински съвет, след като пред февруари миналата година от поста беше отстранена Славка Каменова от ГЕРБ. Тя беше свалена от длъжността след тайно гласуване на 27 февруари 2017г с гласовете на БСП и КРОС, а ГЕРБ тогава определиха процедурата като „ житейски и юридически абсурд.“

Предстои избор на нов председател още на днешното заседание, веднага след свалянето на Кръстанов, като единствената кандидатура за поста е бившият кмет на Смолян и настоящ съветник от ГЕРБ инж. Данчо Киряков. Номинацията му е единствена, а мотивите за нея са, че той е най-подходящата кандидатура заради богат административен опит и ще сплоти Общинския съвет.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини