Студент извървя 22 км, за да отиде на работа. И получи кола (видео)

Уолтър Карр от Ню Орлиънс губи дома си при урагана Катрина. Намира си работа в Белхопс - фирма за преместване на мебели, в Алабама. Но Точно преди първия му работен ден колата на 20-годишния студент се разваля. Уолтър решава да извърви пеша 14-те мили (22 километра) до фирмата за първия си работен ден.

За да стигне навреме тръгва още в полунощ. След 4 часа го спира полиция, която решава да провери самотния пешеходец в този необичаен час. Патрулът го откарал да закуси преди работа, след това до дома на Джени Ламей, където трябвало да се заеме с мебелите.

Уолтър успял да пристигне по-рано от предвиденото и домакинята му предложила да легне и да поспи, преди да се захване с местенето. Младежът обаче отказал. Жената била изумена от неговото отговорно отношение и трогателната му история. Споделила своята благодарност и възхищение във Facebook.

„Не мога да опиша колко ме трогна историята на Уолтър. Той е скромен, мил и забавен младеж с големи мечти. Момчето работи здраво!!"

Историята стигнала до изпълнителния директор на фирмата. И той не остава безучастен, както можете да видите във видеото.

„Това е моята кола, бих искал тя да бъде твоя кола“, казва Люк Марклин и дава ключовете на Уолтър.

Уолтър прегръща Джени, очевидно просълзен и благодари много пъти за на жената за шанса, който е получил.

„Това беше първата ми работа от много време насам. Исках да покажа, че не са ми дали този шанс напразно“, споделя младежът.

„Горд съм, че с Уолтър Карр сме в един отбор. Винаги сме поставяли летвата високо и сме се старали да предоставяме качествени услуги. С тази своя постъпка момчето наистина я вдигна!", пише сърцатият шеф Люк Марклин в профила си в Twitter. Там с хаштаг  (светът се нуждае от повече Уолтъри) се трупат още и още разкази и отзиви за тази вдъхновяваща случка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини