Емил Караиванов се срещна с представители на МВФ

Кметът на Асеновград Емил Караиванов проведе оперативна среща с представители на Международния валутен фонд и Министерството на финансите, информираха от Общината.
​Целта на срещата е била обсъждането на въпроси, свързани с финансирането на общините по европейски проекти и пред какви трудности и предизвикателства се изправят общинските ръководства при бюджетирането и разплащанията по тях. Като основни акценти са се откроили проблеми, свързани с невъзстановимия ДДС по Оперативна програма „Околна среда”, от която се финансира и проектът за рехабилитация на ВиК-мрежата в Асеновград. Емил Караиванов е посочил примери как Общината се е справила с това и какво е било необходимо да се направи, за да има ритмични разплащания с фирмите изпълнители по проекта.
​Една от препоръките, дадени от кметския екип, е била да се работи по варианти за промени в законите, по които се извършва инвестиционното проектиране, в насока скъсяване сроковете на съгласувателните процедури с останалите институции.
​“Представителите от МВФ изразиха удовлетворение от проведената дискусия и представените от Община Асеновград резултати и практически примери за начините за подобряване на взаимодействието между институциите”, обобщават от местната управа резултата от срещата. 

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини