Убиха световна звезда във фигурното пързаляне

Трагедия разтърси Казахстан и световния спорт с нелепа смърт на една от звездите на Зимната олимпиада Сочи 2014. В Алмати, Казахстан двама нападатели убиха бронзовия олимпийски медалист във фигурното пързаляне Денис Тен с нож, след като опитаха да откраднат огледалата на автомобила му.

Смъртта на 25-годишния фигурист, потвърдена от Министерството на здравеопазването на Казахстан, потресе не само родината му. Двукратният олимпийски шампион във фигурното пързаляне Евгений Плюшченко заяви: "Смъртта на Денис Тен е изключително тежка загуба. Той беше невероятен човек и спортист".

Тен е сребърен медалист от Световното първенство през 2013 г., а година по-късно в Сочи се качи и на олимпийската стълбичка на призьорите, печелейки бронзовото отличие. Тренира в Москва при легендата Татяна Тарасова, а после и в САЩ с Николай Морозов, като е сочен за един от големите таланти в този спорт.

Полицията в Алмати е впрегнала целия си наличен ресурс, за да издири извършителите.

Лекарите в местната болница не са успели да спасят Денис, въпреки че сравнително бързо той е закаран там след ужасната случка. Заключението е, че раната е била много тежка и за краткото време до лекарската намеса, фигуристът е загубил огромно количество кръв - около 3 литра.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини