Детската кухня в Орфей отново ще е в 15-та градина

15-та детска градина „Слънце“ получи удостоверение за регистрация за „Разливна за млечна кухня“ от Областната агенция по безопасност на храните, съобщиха от община Хасково.

Майките ще могат да получават храната за децата си от сграда „Ясла“ /горната сграда на градината/ от 30 юли. Тези, които имат закупени купони от 16-та детска грани могат да получат храна също от 15-та градина.

Работното време на кухнята е от 11 до 13 часа.
Удостоверението за регистрация на Пункта за млечна кухня е от днес. Според него помещението отговаря на изискванията по Закона за храните и на хигиената на храните от 2016 година.
Община Хасково получи отговор от зам.-министър Деница Николова, ръководител на управителния съвет на оперативна програма „Региони в растеж“, в който се казва, че е възможно помещение в детската градина да се използва за Млечна кухня, само ако средствата за ремонта на това помещение бъдат поети от общината. Вече е изпратена сметката за ремонта на тази част от сградата до управителния съвет на програмата. Средствата ще бъдат приспаднати от окончателното изплащане на сумата за ремонта от програмата, това са 2165 лева, което включва демонтажни работи, вътрешно строителни работи, част от водопроводна, електро и отоплителна инсталация в помещението с големина от 8 квадрата.

Недоволството от липсата на млечна кухня в хасковския квартал Орфей назря преди около месец, когато беше затворен пункта за разливане на храна в 16-та градина „Ежко бежко“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    4 0
    05:58, 21 юли 2018
    А 20 градина до кога ??????????
  • 2
    Ня
    Някой
    11 -4
    09:44, 21 юли 2018
    15-та Детска градина на която директор е Анна Йорданова. Стара чанта ама лачена от естествена кожа , с тази жена не можеш да говориш нормално !Такова високомерие и надменност има в нея че още малко ще се пръсне . От старата номенклатура е тя , постоянно се хвали че имала 4-ри висшета образования --са ама не ! И аз съм завършил/а/ космонавтика ама нямам диплома за космонавт , мога да имам ама трябва да си я платя .
Последни новини