Хотел произвежда повече ток, отколкото потребява

Изображение 1 от 3

    Хотел "Сварт" ще се намира зад Полярния кръг, в подножието на глетчера Свартисен, което в превод от норвежки означава Черен лед, вторият по големина в Норвегия с площ 370 кв. км. И гостите на хотела ще могат да усетят какво е да се живее комфортно в хармония с природата

    Проектът е на архитектурното студио Snøhetta, Кръглата конструкция е вдадена във водите на фиорда, стъпила върху сушата и на подпори над водата. Елементите на конструкцията за заимствани от традиционните наколни рибарски къщи и сушилни за риба, характерни за региона. Хотелът ще предлага изумителна 360-градусова панорамна гледка по възможно най-близък и естествен начин, без да нарушава покоя на на величествената природа наоколо.

    Хотелът ще получава електроенергия от соларни панели. Но потреблението на този хотел е 85% по-малко от това на други съвременни хотели, а в перспектива даже ще има излишъци. 

    Очаква се хотелът да отвори през 2021 г. Той е колаборация на SnøhettaArctic Adventure of Norway - компания за устойчив туризъм в северните ширини, и Powerhouse. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини