Русия разби канал за нелегален внос на оръжия от страни от ЕС

Престъпна група, която се е занимавала с внос на огнестрелни оръжия от страни от  ЕС е била разкрита от Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия. При съвместната акция със сили на руското МВР и Росгвардия са арестувани членове на групата от Москва, Санкт-Петербург и Ярославл, причастни към организирания канал за доставка на огнестрелни оръжия от ЕС в РФ, се казва в прессъобщение, цитирано от руските медии.

Иззети са били 380 единици огнестрелно оръжия руско и чуждо производство - 25 картечници, 30 автомата, 70 пистолети- картечници, 94 карабинъ, винтовки и пушки, 158 пистолети и револвери, две противотанкови пушки.

Били са намерени 45-милиметров пехотен миномет, автоматичен гранатомет АГС-17, самоделно взривно устройство, 15 ръчни осколъчни гранати, над 4500 патрони от различен калибър, заглушители, голямо количество основни части и комплектовка за оогнестрелно оръжие.

Прекратена е дяйността на две работилници, където се е извършвала модернизация на огнестрелно оръжия и са се правели боеприпаси.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини