Мотивите за убийството на малката Дамла са скрития коз на Прокуратурата срещу Мехмед от Момчилград

    Мотивите за убийството на малката Дамла от Момчилград са скритият коз на Окръжна прокуратура срещу обвинения в екзекуцията й Мехмед. Наблюдаващият прокурор се въздържа да коментира мотивите довели евентуалният убиец в жилището на невинната жертва. Въпреки,че обвиняемият е описал точно, как е умъртвил Дамла, все още Прокуратурата очаква обрати в съдебното дело.

    Началото на съдебният процес трябва да започне до два месеца от внасянето на обвинителният акт,което стана преди няколко дни. Това означава че до 17 септември Окръжният съд в Кърджали трябва да изправи пред Темида обвиненият в обийството Мехмед. Това съобщи за Кърджали бг вести окръжният прокурор Желязко Стефанов ,който в момента е и говорител на държавното обвинение в областта. Желязко Стефанов посочи, че обвинителният акт е от 9 страници. В него са посочени мотивите за убийството  на Дамла. Причината е опасността тя да издаде Мехмед, който е проникнал в дома й, въпреки нейната воля. За сега наблюдаващия прокурор се въздържа да коментира, кое е довело Мехмед в апартамента на жертвата.

    Кражба е вероятната причина накарала Мехмед да проникне в дома на осемгодишната Дамла. Според разследващи детето се събудило призори от присъствието на своя братовчед и уплашено извикало. Той затиснал устата и носът и за да не бъде разкрит и така се стигнало до задушаване на момиченцето.

    Мехмед имал материални затруднения. Той поискал от майката пари на заем. Тя му дала 50 лева. Той решил, че в дома на Дамла има още пари и проникнал в него за да ги търси. Работели с майката в един и същ завод и знаел , че е нощна смяна. След убийството той изплашен напуснал местопрестъплението и не успял да заличи следите, сочи версията лансиране ,непосредствено след арестуването на обвиняемия.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини