Фаворитът във велосъстезанието над Чепеларе взе 3.4 км за 4 минути

Изображение 1 от 3

    Елитът на планинското колоездене се събра през уикенда в родопския ни курорт

    Близо 100 състезатели от всички краища на България участваха в първото издание на „Мечи Чал DH” и Държавния шампионат по спускане за 2018 година. Състезанието бе изключително оспорвано, а участниците в надпреварата успяха да запазят интригата до последния момент.

    Трасето за спускане над Чепеларе е с дължина от 3400 метра, което го прави едно от най-дългите в България. Включва в себе си множество стръмни скоростни отсечки, всякакви естествени и изкуствени препятствия, като корени, камъни, големи скокове и друг.

    Най-добро време успя да постигне победителя в категорията на мъжете Росен Ковачев, който успя да премине по трасето с време от 4:07.67 минути и средна скорост от почти 50км/ч! След него се класира екс Националния шампион на България Стивиан Гатев. Трети остана Йоан Нейчев.

    В категория юноши 15-16, за втора поредна година победата завоюва младата надежда от отбора на Райдърс Юнайтед – Йордан Анчев с време 4:22.07. При по-големите юноши между 17 и 18 години, най-бърз бе съотборника му Иван Кобуров, който успя да спусне трасето за 4:27.24.

    При мъжете над 30 години най-бърз бе Милан Димов следван само на 24 стотни от Филип Станев. В категорията на дамите първа успя да се класира Изабела Янкова с време от 5:13.10 и над 11 секунди преднина пред миналогодишната шампионка на България - Виктория Гончева.

    Събитието се проведе с подкрепата на Община Чепелар и големи фирми, а призьорите в отделните категории бяха наградени от кмета на града Славка Чакърова.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини