Вече повече от час операторът „Виваком” не работи. Хиляди души останаха без интернет, като проблемът е в цялата страна. Срината е и мобилната мрежа, като при набиране от телефон на Виваком дава заето.

Сайтът на оператора също не работи, а на места има проблем и с телевизията.

От пресцентъра на „Виваком” съобщиха, че в следсвтие на пожар са засегнати съоръжения на ЧЕЗ, прекъснато е електричество и има засегнат оптичен кабел. Прекъснати са фиксираните услуги на територията на цялата страна. До час се очаква проблемът да бъде решен", заяви Виолета Найденова говорител на Виваком.

Ето и официалното съобщение на компанията, по повод срива в системата:

Уважаеми потребители,

Бихме искали да Ви информираме, че в момента е възможно да изпитвате затруднения с ползването на мобилните и фиксираните ни услуги на територията на страната, извън София. Техническият проблем се дължи на няколко пожара, възникнали в съоръжения на ЧЕЗ през последните дни, както и на прекъснат оптичен кабел, в следствие на строително-ремонтни дейности на Агенция Пътна инфраструктура. Екипите на VIVACOM работят усилено за отстраняване на аварията. Очакваме възстановяването на услугите да бъде завършено в рамките на следващия час. Очаквайте допълнителна информация и приемете извиненията ни за създаденото неудобство.