Колоездач пострада при катастрофа до Захарна фабрика

Колоездач пострада при катастрофа с Опел до бившата Захарна фабрика в Хасково днес. Инцидентът стана малко след 16 часа на кръстовището между булевардите “България” и “Васил Левски”. Според очевидци мъжът с велосипеда няма сериозни наранявания, охлузен е по челото и едната ръка. Сам се качил в линейката, която го откарала в болницата за преглед.

Опелът идвал по бул. “България” откъм центъра на града и направил лява завой в посока Цигарената. В същата посока се движел и колоездачът, който рязко завил наляво и според водача на Опела сам се блъснал в дясната част на автомобила му.

На място бяха пристигнали пътни полицаи, които установяваха причината за инцидента.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ко
    Колоездач
    22 -10
    18:04, 23 юли 2018
    Къде са вело алеите в града ??????????
    КОГА ?
    • Ва
      Васко
      27 -9
      18:22, 23 юли 2018
      И къде да ги сложат тези велоалеи? Просто града не е проектиран навремето за това. Улиците са тесни, тротоарите също. За пешеходци не остана място, а за велоалеи изобщо няма.
  • 2
    Ka
    kamera
    11 -2
    22:05, 23 юли 2018
    Това е версията на шофьора на автомобила. Действителноста е друга. Справка от близките камери показва истинската ситуация. Велосипедиста се движи по бул. В.Левски и прави опит да завие по бул.България, а лекия автомобил реши да не го допусне да извърши маневрата и го отнесе с предната си дясна част. Следва разправия, на 10-та минута пристигна линейката и полицията. Велосипедиста беше откаран към болницата, а полицаите разпитаха за версиите само шофьора на лекия автомобил.
  • 3
    Аз
    Аз
    9 0
    09:24, 24 юли 2018
    Да ви припомня правилника за движение1 ) Всеки има право да се движи по пътищата, отворени за обществено ползване, като спазва установените правила за движение. Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:

    1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени вреди; (2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:

    1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства; Ха сега коментирайте закона аз съм шофьор на кола , пешеходец и карам и колело който не може да се съобразява със останалите в движението ами да ходи да кара на магистралата това е граф ще има пешеходци ще има пешеходни пътеки, деца, велосипедисти и мотори сто, и инвалиди с колички, моля ви като колеги никой няма да стигне по бързо там за където е тръгнал като направи някое нарушение щото видиш ли не иска да се съобразява със останалите. А кофтито е че повечето колоездачи не сигнализира за бъдещата маневра, само че и шофьорите на автомобили също не го правят. Ето сега ще се въртим в един прост омагьосан кръг на наглост щото аз или той е нещо повече от този до мен или теб. Пазете човешкия живот всеки има семейства.
  • 4
    Аз
    Аз
    1 0
    20:31, 24 юли 2018
    В тази ситуация водачът на автомобила нямаше вина аз бях свидетел на случката точно видях с очите си как стана белята . Колездачът караше доста бързо и застигна колата която се готвеше да завие в обратен завой посока Лидъл. Човека с колелото от дясна лента без да дава знак на никой че прави маневра се изнесе в лявата лента без да забележи че до него има кола която той е настигна и се удари в страничната част на Опела който се движеше с 20 км в час а колездача с 50 км и нагоре
Последни новини