Обвиняват 15-годишния, намушкал връстник, в опит за умишлено убийство

Софийски градски съд разследва нападението над намушканото 16-годишно дете в столичния квартал "Надежда". Предстои по-късно днес на 15-годишния нападател да бъде повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство. Това заяви в ефира на bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Все още не знаем какво е съдържанието на този пост в интернет, които е провокирал нападението, посочи Арнаудова. "Разпитани са съученици на децата. Касае се за пост с неприлична съдържание", допълни тя.

Разследващите са иззели телефона, с който е било записано признанието на нападателя. На записа 15-годишното момче обяснява как е извършил престъплението. Аз отидох пред техния вход, и влязохме в техния вход и там, аз и преди исках да ги бия, обяснява на записа детски глас.

Той все още не е обвиняем, акцентира Арнаудова. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и в присъствието на майка си и адвокат ще дава обяснения, обясни тя. Няма данни да е употребил наркотици или алкохол, информира говорителят на прокуратурата.

Началникът на Клиниката по детска анестезиология и реанимация в "Пирогов" д-р Румяна Андонова обясни, че пострадалото момче е претърпяло дълга операция и остава в тежко състояние. техните очаквания са, че детето ще се възстанови. 

Раните му са били в областта на шията и на корема, посочи тя. Момчето е загубило много кръв.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини