Британците се смеят и гневят на поклона на Мей пред принц Уилям (видео)

Реверансът на Тереза Мей отново впечатли социалните мрежи.  

„Тя го направи отново… Какво не е наред с нея?“, питат потребители и репостват снимки с британския премиер в неловко изглеждаща поза пред принц Уилям. Според други постове той едва се сдържал да не се разсмее.

Това може да изглежда странно за хората, които не познават живота край британските короновани особи. Но да се прави „къртси“ – реверанс при среща с по-високопоставена особа, е част от доброто възпитание и етикета в обществото. Да споменем, че когато чужденец получава британско поданство, то му бива дадено на прием от кралицата и заставайки пред нея, за жените е прието да направят „къртси“.

„Къртси“ е поклон – приклякане с изправен гръб, като десният крак се поставя зад левия. Главата и погледът се навеждат с достойнство. Има и предписания за полата – „къртси“ правят само дамите. Но дамата премиер разсмива и ядосва британците, и то редовано. Сега те не пропускат да напомнят предишните ѝ физически упражнения, колко ниски са поклоните ѝ, колко е разтегната и т. н.

Във видеото – инструктор показва как се прави правилно „къртси“. Има тенденция българите по света да стават все повече, някой ден ще са повече от българите в България. Социалните умения, необходими във всяка от страните по света, са ни по силите, да се учим, мили съграждани! Това го можем, където и да сме.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини