Ансамбъл „Българе” и приятели с „Как ще НИ стигнат американците” на Античен театър

Националният фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи новия си мащабен проект пред пловдивската публика. Това ще се случи на 11 септември от 20:30 ч. на сцената Античен театър Пловдив.

Интригуващият музикално-танцов спектакъл представлява околосветско пътешествие и завладяваща феерия от емблематичните музика и танци на много страни – България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ, Латинска Америка и Русия. Акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата – българския. Освен че ще се насладят на много красива музика, песни и танци, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм, защото спектакълът е и своеобразна смехотерапия, твърдят организаторите на над двучасовото представление.

Наред с основния участник ансамбъл „Българе“, на сцената ще излязат тримата български тенори „Уникалните гласове“, Албена Вескова, Звезди Аот "Ахат", Квартет „Интро“, прекрасните сопрана от триото „Ле контессе“, дуета Крис и Велин, участници в церемонията при откриването на българското Европредседателство, виртуозният гайдар Веселин Кузмов, майсторът на шотланската гайда Росен Росенов, младите танцьори от „Денс стейшън“ и още популярни български изпълнители.

Перефразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик – Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите. Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров, създател на НФА „Българе“, триото тенори „Уникалните гласове“, Фестивала на фолклорната носия в Жеравна, като са включени елементи и от ред други мащабни, културни и патриотични събития.

Билетите са на цени от 15 до 30 лева и могат да бъдат закупени от Билетен център пред Община Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини