Задържаха двама братя, единият пиян зад волана, другият опитал да подкупи униформените с пари

Служители на РУ-Смолян задържаха двама братя от доспатското село Любча, единия по обвинение за управление на лек автомобил под въздействието на алкохол, а другия – за даване на подкуп на полицейски служител, с цел да осуети проверката.

На 21.08.2018г. Час и половин аслед полунощ, полицаи спират за проверка лек автомобил на ул."Васил Райдовски" до кръстовище "Мадански мост". Дрегерът показал, че 41 годишният шофьор К.К. Е с алкохол с концентрация 1,5 промила.

Непосредствено след извършване на тестването, пътуващият в автомобила М.К. на 39 години е направил опит да подкупи полицаите със 100лв. Целта на 39-годишния мъж била да осуети акта за пияния си шофьор.

Двамата братя са задържани за срок от 24 часа със заповед на началника на РУ-Смолян. Срещу К.К. е образувано бързо производство за управление на моторно превозно средство под въздействието на алкохол, за което предвиденото по закон наказание е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева. Срещу брат му е образувано бързо производство за даване на подкуп на длъжностно лице – полицейски служител, за което предвиденото по закон наказание е лишаване то свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева. Работата по двата случая продължава, материалите са докладвани на прокуратурата.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини