Данъчни затвориха аквапарка в Равадиново

От НАП потвърдиха, че са затворили аквапарк „Нептун“ в с. Равадиново заради неиздаване на касови бележки. Данъчните направили проверките си като тайни агенти на водното изкушение. Така сезонът на атракциона приключи преди останалите аквапаркове в страната, които затварят около 10-и септември.

Аквапаркът се намира близо до замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново, само на 5 км. от Созопол, и бе открит с шумна реклама през миналата година. Разположен е на площ от 50 000 кв.м. сред зелени площи и обширни пространства със заведения за хранене, барове, зони за релакс и допълнителни услуги.

Аквапаркът е също толкова помпозен, колкото и Замъкът „Влюбен във вятъра“, и това не е случайно – атракционът е собственост на фирма „Пик Груп“ ЕООД – на сина на собственика на Замъка Георги Тумпалов – Костадин Тумпалов. Проектът бил реализиран с кредит от 10 млн.лева от Българо-американска кредитна банка и със собствени средства на Тумпалови, и претендира да е един от най-големите подобни атракциони на Балканите. Аквапаркът разполага с 4 басейна, множество пързалки тайфун със спираловидни туби, изкуствени реки пр.

Обектът бил наблюдаван от инспекторите от дълго време, защото се получили множество сигнали за неиздаване на касов бон. Ценовите условия, според рекламните брошури, цитираме, са: „Семеен пакет – двама възрастни и две деца над 1,30м./б.а. височина на малчугана/ – 121 лв. Семеен пакет – двама възрастни с три деца над 1,30м. – 142 лв. Стандартни цени. Целодневният билет за възрастни струва 38 лева, а ако влезете след 14.30 часа цената става 30 лева. Деца на ръст от 90 до 130 см. плащат 20 лева за цял ден и 10 лева след 14.30 часа. Малчуганите с ръст под 90 сантиметра могат да се забавляват в аквапарк „Нептун“ напълно безплатно. Всеки, който си купи билет за аквапарка, след това може да се посети замъка „Влюбен във вятъра“ с 20% отстъпка от цената на билета“, пише в официалната информация на сайта на аквапарка.

Днес, обаче, никой от служителите на „Нептун“ не отговори на посочените на него телефони.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини