Реклама на Nike ужаси Тръмп и има защо (видео)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува "Найки" за новата рекламна кампания с участието на Колин Каперник. В интервю за The Daily Caller Тръмп неколкократно определи като ужасно посланието, което американската компания за спортни стоки отправя.

Рекламата на "Найки", чието лице е Каперник, още не бе пусната, но 30-годишният спортист публикува снимка. На нея пише: "Вярвай в нещо, дори това да значи, че жертваш всичко" с хаштаг , което е препратка към голяма негова стъпка преди, последвана от мнозина. Той даде старта на протестите на играчите в Националната футболна лига (НФЛ), като коленичи на националния химн. Впоследствие това стана масова проява в НФЛ, което доведе до гневни коментари и призиви за уволнение на всички протестиращи от страна на президента Тръмп.

"Мисля, че това е ужасно послание. "Найки" са мои наематели. Те плащат доста голям наем", каза Тръмп. Той визираше емблематичния магазин "Найкитаун" в Ню Йорк, който дълги години се помещаваше в сграда, която е собственост на президента. През тази година обаче магазинът беше затворен.

Според Тръмп няма никакво основание "Найки" да избира Каперник за кампанията си. "Мисля, че те изпращат ужасно послание. Не знам каква е целта им. Може би има причина да го правят, но това е ужасно послание. Послание, което не трябва да бъде изпращано. Няма никаква причина за това."

"Аз не бих направил нещо подобно. Но колкото и да съм несъгласен с рекламата с Каперник, това е нещото, което прави нашата страна велика - да имаш определена свобода да правиш неща, с които другите хора не са съгласни. Аз лично съм на различно мнение", каза още Тръмп.

След обявяването на рекламата с Каперник акциите на "Найки" спаднаха с 3.2% във вторник.

Вижте видеото по-долу.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини