Депутатите ще пият кафе в ядливи вафлени чаши

В биоразградими ядливи вафлени чаши ще пият вече кафето си депутатите. Това става ясно от обявен вече търг с възложител Народното събрание, съобщението за който е публикувано в портала за обществени поръчки. Ядливите чаши се водят иновативни и са сочени като екологична алтернатива на пластмасовите.

Освен това са влаго и термоустойчиви, а напитката се запазва в тях 40 минути. В бюфета на Народното събрание до сега кафето се предлагаше в пластики или в порцелан.

Обществената поръчка е с обявена стойност 160 000 лева без ДДС, но включва още доставка на кафе, чай, капучино, сметана, минерална вода, сокове, газирани напитки и бонбони за нуждите на служебните офиси на парламента, пише "Труд".

От общата сума за модерните вафлени чашки ще бъдат заделени до 10 000 лева без ДДС. Те са с български патент и се произвеждат от пловдивска фирма.

Според описанието на продукта, заместителите на пластмасовите изделия се разграждат напълно след 20 часа и не замърсяват околната среда. Ако не бъде изядена, чашката за кафе от вафлено тесто може да бъде заровена в почвата или в саксия и ще бъде разградена на 100 процента за 3-4 дни.

Крайният срок за подаването на документи за участие в търга е 25 септември. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини