Над 3 500 доброволци, 70 фирми и 49 училища чистиха в Смолян и областта

Изображение 1 от 3

    Областният управител Недялко Славов и експерти от Областна администрация Смолян се включиха в най-мащабната доброволческа инициатива в страната ни – Кампанията „Да изчистим България заедно”, като почистиха местността Илинден в село Гела. Добро впечатление направи фактът, че районът, където традиционно се провеждат събори и е едно от най-посещаваните от туристи места в селото, не беше много замърсен и количеството на събраните отпадъци се оказа значително по-малко от очакваното.

    Днес в Кампанията „Да изчистим България заедно” в област Смолян от всички 10 общини се включиха 3 446 доброволци, 70 фирми и ведомства, 49 училища, 14 Неправителствени организации. Почистени са 29 нерегламентирани сметища и 91 места, маркирани на картата daizchistim.bg.

    За поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” превръща в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

    Акцент в инициативата е днешният ден – Денят на голямото почистване. През 2018 bTV Media Group стана част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Медийната група подписа меморандум за сътрудничество и се присъедини към международната гражданска организация Let’s Do It Foundation.

    През месец юни 2018-та за първа година bTV Media Group раздаде годишните награди „Чиста игра” за най-резултатните и лоялни партньори на кампанията „Да изчистим България заедно“. Като ключов партньор на регионално ниво в кампанията на BTV Media Group „Да изчистим България заедно”, Областна администрация Смолян беше наградена за най-много почистени места. Тази награда е признание за усилията на всички доброволци от региона, които се включиха в кампанията.

    Нека с ежедневното си отговорно отношение към природата показваме, че се грижим за околната среда съвестно и всяка следваща година количествата на събрани боклуци намаляват! Важно е не само да почистваме България кампанийно, а да полагаме усилия да не я замърсяваме, като редуцираме и изхвърляме отпадъците си на предназначените за това места!

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини