Първа самостоятелна изложба показва Чавдар Димитров на площад „Поезия“

Изображение 1 от 6

    За първи път върху паната на площад „Поезия“ ще бъдат показани фотографии на деца.

    Изложбата със заглавие „В техните очи“ е на димитровградчанина Чавдар Димитров и показва 18 фотографии на деца. Селекцията от осем черно-бели и десет цветни пана изразява различната детска емоционалност и контраст на настроения при децата. Тяхната неподправеност е уловена от автора във въздействащата изразителност на детските очи. Както споделя самия той, обича да снима деца, заради смисъла, бъдещето и всичкото, което събират в себе си децата.

    Цветният и същевременно черно-бял детски свят създава усещане за завършеност на изложбата. Детайлността на работата на фотографа го прави един от най-добрите документални и портретни фотографи, пред обектива на който са заставали множество известни и популярни личности, но неговото майсторство се разкрива в работата с хора, които не са свикнали да позират пред обектива. В портфолиото му има няколко участия в изложби и много споделени фотографии в социалните мрежи.

    Черно-бялата фотография е смятана за най-въздействащата и арт-изразност при снимките. Палитрата от настроения, която изпъква през липсата на цветовете разкрива способността на фотографа да вижда света през фотоапарата.
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини