Евродесетолевката чукна 5 бона в нета. Преглед на печата

24 часа

Кой става съдия в Конституционния съд

Върховният съдия Красимир Влахов и дългогодишният депутат Янаки Стоилов, който е един от авторите на конституцията, ще се борят за едно място на конституционен съдия от парламентарната квота.

Красимир Влахов е общият кандидат на управляващата коалиция, като ГЕРБ и "Обединени патриоти" са постигнали съгласие за издигането му, обяви лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Говорили сме и с Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров", каза Цветанов в интервю за БНР.

Труд

Правителството е правителство, сиренето - с пари

Първият закон, който всеки икономист научава, гласи "Ресурсите са оскъдни". Първият закон, който повечето политици научават, пък казва "Забрави първия закон на икономистите".

Това наблюдение на легендарния американски икономист и политически анализатор Томъс Соуъл се потвърди за пореден път и в българската действителност. Този път от министъра на земеделието Румен Порожанов. Въпреки трите си висши образования по икономика, политикът Порожанов е забравил, че и хлябът, и сиренето не се появяват от въздуха с щракване на пръсти, а са резултат от вложение на природни ресурси и човешки труд, които винаги имат алтернативно приложение, от което икономическите субекти са се отказали.

Монитор

Евродесетолевката чукна 5 бона в нета

Монетата вървеше на касите на Българската народна банка на цена от 66 лв., което означава, че интернет търговецът я пласира за над 75 по-скъпо.

Десетолевката, която е изработена от чисто сребро с частично позлатяване, бе с тираж от едва 3000 бройки. 1000 от монетите обаче бяха закупени от министерството на българското европредседателство, за да бъдат използвани като подаръци за участниците в събитията на Съвета на Европейския съюз у нас. Така за любителите на нумизматиката бяха останалите за продан едва 2000 бройки.

Стандарт

Каракачанов за критиките на президента Радев: МВР не е хор "Бодра смяна"

От новите министри всички очакваме едно - и хората, и ние, техните колеги - да се работи бързо, енергично и в интерес на гражданите, заяви в интервю за БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В коментар по критиките на президента Румен Радев за назначаването на Младен Маринов като нов вътрешен министър Каракачанов посочи, че "той разбира проблемите и знае как да ги реши".

"Това мога да ви го гарантирам. В качеството ми на вицепремиер, отговарящ за сигурността, в мое лице той ще има пълна подкрепа за всяка негова стъпка, която ще бъде насочена към това да бъде ликвидирана, или поне обуздана битовата престъпност по селата, в малките населени места, в градовете, в които има гета и т.н.", каза Каракачанов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини