ПФК „Арда”с послание към малките кърджалийци: Не на агресията

    ПФК „Арда”-Кърджали се обърна с послание към младите кърджалийци. В рамките на проекта „Младите хора-Бъдещето на България-това сме ние”,който се реализира по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата” с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, футболистите на кърджалийския клуб поканиха на открита тренировка младите фенове на най-популярната игра в света и ги призоваха да кажат „Не на агресията!”.Те се присъединиха към инициативата „Спортувай с послание”,която придоби голяма популярност в страната и в Кърджали.Клубът е първият от Втора професионална футболна лига,който подкрепя проекта. Откритата тренировка в Кърджали се осъществи със съдействието на Българския футболен съюз.

       От Министерството на младежта и спорта обявиха,че проектът „Младите хора-Бъдещето на България-това сме ние” е един от най-успешните за страната през последните години.Неговата целева група са около хиляда младежи в четири области.Активно участват 160 млади хора,както и двадесет деца в неравностойно положение.

     На Арена Арда в Кърджали футболистите от местния клуб и техните треньори показаха умения на десетки деца. Те тренираха заедно,като кулминацията бяха изпълненията на дузпи. Подрастващите фенове имаха по-голяма успеваемост от гостуващите отбори  в Кърджали от Втора професионална футболна лига.

      За да поздрави ПФК „Арда” и младите футболни фенове на терена се появиха Теди Кацарова и РДМК, които заедно с Дичо по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата” създадоха клипа „Агресия”. В него е включен  и тимът на „Арда”.

       Тренировката се превърна в истинско тържество на спорта и спортсменския дух. На него присъстваха Ангел Стойков, национален селекционер на отбора до 19 години, легендата Георги Димитров-Джеки, президентът на ПФК „Арда”Кърджали Петър Пешев, старши треньорът Стойчо Стоев,  председателят на Областният футболен съюз Тургай Али, директорката на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова и др.

       Петър Пешев откри тържествената част.Той пожела на децата дошли  на Арена „Арда”един ден да станат футболисти.Поздрави тридесетте отличени млади дарования.

    Президентът на ПФК „Арда”-Кърджали каза още,че веднага е приел отправената му от председателя на УС на асоциация”Докосни дъгата”Денислава Ангелова да се включи в проекта. Ще продължим партньорството, категоричен е Пешев. Той е на мнение,че посланието на инициативата си струва усилията.

    Старши треньорът Стойчо Стоев изрази в резюме опита си: Пътят към професионалния спорт започва от ранна детска възраст. Сега за младите таланти има много условия.

     Легендата на българския футбол Георги Димитров –Джеки бе категоричен, че спортът изгражда личности.

    "Приемете искрени поздравления, че протягате ръка на благородната инициатива „Да на спорта, не на агресията“ от мое име и лично от страна на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. 
    Посланията, които изпращате към младите и към цялата общественост чрез участието си в кампанията, организирана от Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – за толерантност, приятелство, взаимно уважение и разбирателство, са ключови както 
    за по-доброто бъдеще на младите хора в България, така и за всички, които по един или друг начин са свързани с развитието на спорта у нас. Можете да бъдете сигурен, че в лицето на Българския футболен съюз имате и винаги ще имате верен партньор за постигането на целите на тази похвална кауза", се посочва в поздравителния адрес на футболната централа към ПФК "Арда". Приветствието бе поднесено от Ангел Стойков.

    Официалните лица окичиха с медали младите футболни фенове.

    Стойков връчи купа от името на БФС на Пешев за приноса на ПФК"Арда" за развитието на спорта и подкрепата на проекта.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини