Президентът на ПФК”Арда”:Успехите ни привличат младите хора от Кърджали към футбола

Разговор с президента на ПФК „Арда” Петър Пешев за проекта  „Младите хора-Бъдещето на България-това сме ние!” и провелия се във връзка с него конкурс „Спортувай с послание!”

-Гн Пешев,тимът на „Арда”-Кърджали подкрепи проектът „Младите хора-Бъдещето на България-това сме ние!”. Какво е Ви привлече?

-Това е една много хубава кауза, която според нашия клуб е нещо добро. Радваме се, че можем да участваме в проекта и да помогнем на много деца да са по-щастливи. Надяваме се и в бъдеще да работим по проекти на Министерството на младежта и спорта и Асоциация „Докосни дъгата”.

-Кой Ви покани да участвате?

-С клуба проведе разговор председателя на УС на Асоциация „Докосни дъгата” Денислава Ангелова. Ние много бързо се съгласихме да участваме, щом става дума за деца.

-Вашето послание към младите хора е :”Не на агресията!”.Какво предвиждате за в бъдеще?

-Обсъждаме нов проект с Асоциация „Докосни дъгата”.Надяваме се Денислава Ангелова да е доволна от нас. Бихме искали да подкрепим още нейни проекти насочени към младите хора. В момента се готвим да направим това за международен проект. Много българи живеят зад граница и ние не бива да ги забравяме.

-С изявите си „Арда” сплоти кърджалийци. Коя е основната ви цел?

-В Кърджали не е имало футбол от цели тридесет години. Нормално е нашите успехи да запалят кърджалийци по идеята за по-високо класиране. Надявам се да идват все повече и повече хора на стадиона.

-В Кърджали вече има няколко школи за млади футболни таланти. Всички те напират да си партнират с ПФК „Арда”. Как оценявате това?

-В момента отборът ни „върви”. Нормално е малките деца да се запалят. Да запалят и своите другарчета. Те идват на стадиона, гледат батковците как играят, как постигат победи. Най нормалното е да искат да станат футболисти.

-Министърът на младежта и спорта Красен Кралев има слабост към ПФК „Арда”. Каза пред Кърджали бг вести , че ще дойде да гледа ваш мач. На какво отдавате това предпочитание към клуба?

-Министър Кралев е спортен човек. Радвам се ,че се е изказал ласкаво за нашия клуб. Чакаме го на Арена Арда. Винаги може да се чувства поканен. Министерството на младежта и спорта помогна много, като осигури финансирането за ремонта на стадиона. Ще го чакаме с удоволствие.

Въпросите зададе:Георги Кулов

-

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини