Хасковска област на трето място по санирани сгради, 137 вече са готови

137 сгради са завършени в област Хасково от старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до края на август тази година. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Така област Хасково е на трето място по брой завършени сгради. На първо място е област Бургас със 181 сгради, а на второ - Благоевград със 169. Сред общините се открояват центровете на тези области, а също и Стара Загора и Пазарджик.

В община Хасково са сключени договори за целево финансиране със 111 сдружения на собственици. Енергийноефективни мерки вече са въведени в 71 жилищни многофамилни сгради, още 6 са в изпълнение, а 24 са със стартирали дейности по техническо обследване.

До края на август в страната са санирани 1364 от общо 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие. Продължава работата по останалите участващи в програмата сгради. По 336 блока се изпълняват строително-монтажни дейности, а другите предстои да бъдат санирани.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гражданите и бизнеса на България , със своите данъци , си платиха тая екстра......Но колко язви има още за "саниране".......Бизнеса е за саниране....Здравната система е за саниране , Образованието е за саниране.....Войската е за саниране , Циганските гета са за саниране....Пътищата са за саниране.....Българските пенсионери са за саниране....Младежта , която все още е тук , е за саниране....Селата са за саниране.....Но , най-вече чиповете на управниците , от които и цветове да са те , са за саниране.....За съжаление не всяко "саниране" печели избори......и ще има да чакаме.....
  • 2
    Ни
    Никодим
    11 -31
    10:27, 24 сеп 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ан
      Анонимен
      2 0
      09:01, 26 сеп 2018
      Ами той Добри е кмет именно благодарение на ГЕРБ де! Така че... гласувай си, кой те спира, ама умей и да благодариш за последиците на тези, за които гласуваш.
  • 3
    Ем
    Емигрант
    7 -2
    10:50, 24 сеп 2018
    Какво е това - греб
  • 4
    Гр
    Гражданин
    3 -1
    18:56, 24 сеп 2018
    Блок 3 в квартал Орфей няма ли да се санира уж сме одобрени по документи някой ако има информация да пише .благодаря

Още новини

Последни новини