Делегацияот ДПС гостува на Балканския панаир в Бурса

През уикенда представителна делегация от ДПС, водена от народният представител от Кърджалийско Ерол Мехмед,беше гост на 8-то издание на традиционния есенен Балкански панаир в Нилюфер - Гьорюкле, Бурса. Около 20 000 души се събраха в центъра на най-големия изселнически квартал „Гьорюкле“ в Бурса. Визитата е по покана на Мустафа Бозбей, кмет н апобратимената ардинска община Нилюфер.

В партийната група бяха включени още членът на ЦОП на ДПС ЕрдинчХайрула,

Кметът на общинаАрдино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет в Джебел  – Сейфи Мехмедали. Организатор на културната проява бе община Нилюфер.

Приветствие към присъстващите на есенния панаир отправи депутатът от Кърджалийско Ерол Мехмед. „Разделението на българските турци не може да е умна, добра и правилна политика. Ние винаги сме били за единство. Заедно ще се преборим с предизвикателствата, сплотени ще бъдем много по-силни и ще отстояваме правата, свободите и общочовешките ценности“, каза Мехмед. Той подчерта, че празниците обединяват и сплотяват хората от Нилюфер, Гьорюкле, както и всички техни близки и познати, които имат корени от България и другите балкански страни. Ерол Мехмед предаде на присъстващите специалните поздрави на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави присъстващите на панаира от името на кметовете от България, членове на Сдружение „Толерантност“. В своето приветствие той подчерта, че община Нилюфер е не само побратимена община на Ардино, тя е и побратима на всички български общини, от които има изселници в Нилюфер. „Това показва и доказва отношението на кмета Мустафа Бозбей към изселниците. Приятелството между Ардино и Нилюфер продължава да дава плодове своите плодове с нови проекти в различни области“, каза Ресми Мурад.

В рамките на визитата си представителната делегация от ДПС проведе и работни срещи с ръководствата на изселническите сдружения на ардинчании на момчилградчанив Бурса.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    0 0
    09:27, 26 сеп 2018
    Вари ги печи ги но очите и главите им са винаги към турция.всичко друго е лъжа и абсолютна измана.троянски коне.защото им се позволява.
Последни новини